شیرخوارکودکنوزاد

آیا کودک بغلی می‌‌شود؟

اهمیت پیوند عاطفی و برآورده کردن نیازهای نوزاد و شیرخوار

پاسخ به نیازهای کودک ارتباطی با بغلی شدن او ندارد!

نوزاد به‌شدت به توجه و مراقبت نیاز دارد و شاید نگران باشید – و یا ممکن است دیگران بگویند – که توجه بیش از حد به کودکتان باعث بغلی شدن او می‌­شود. اما باید بدانید که پاسخ به نیازهای کودکتان در ماه‌های اول تولد، منجر به شکل‌گیری عادت‌های بد نخواهد شد.

نوزادان نمی‌توانند آگاهانه علت و معلول را به هم ارتباط دهند. آن‌ها با خودشان فکر نمی‌کنند: «اونقدر گریه می‌کنم تا چیزی رو که می‌خوام، بهم بدن!»

پس اگر نوزاد یا کودک شیرخوارتان گریه می‌کند یا بهانه می‌گیرد، شاید گرسنه یا سردش است، پوشک خود را کثیف کرده است و یا درد دارد. شاید هم فقط می‌خواهد بداند شما نزدیک او هستید. با عدم توجه به گریه و بهانه‌گیری، کودکتان یاد نمی‌گیرد خودش این مسئله را حل کند؛ چون قادر به انجام این کار نیست.

اهمیت برآوردن نیازهای کودک

کودک برای برآوردن نیازهای خود برای رشد و تکامل به شما و دیگران وابسته است.

اگر همیشه با خونسردی به نیازهای کودکتان پاسخ دهید، او به‌سرعت یاد می‌گیرد که برای برآوردن نیازهای خود به شما اعتماد کند. این حس موجب می‌شود تا در طول زمان، احساس امنیت و اطمینان در او شکل گیرد.

کودکی که از همان بدو تولد، روابطی گرم و صمیمی را تجربه می‌کند، به‌سرعت به افرادی که مراقب او هستند، دلبستگی پیدا می‌کند. این کودکان وقتی بزرگ‌تر می‌شوند، بهتر بر استرس خود غلبه می‌کنند و با بچه‌های دیگر نیز رابطۀ دوستانه‌تری دارند. همچنین، در بزرگسالی نیز از لحاظ جسمی و روحی سالم‌تر هستند.

افراد دیگر نیز می‌توانند در مراقبت و پاسخ به نیازهای نوزاد یا سیرخوار، شما را همراهی کنند. اگر کودکتان با بیش از یک نفر پیوند عاطفی برقرار کند، اعتماد و نزدیکی به دیگران را یاد می‌گیرد؛ بنابراین، بهتر است از دیگران کمک بگیرید تا بتوانید کمی استراحت کنید.

ایجاد تعادل در برنامۀ کودک

شاید شما هم این نگرانی را داشته باشید که اگر نوزاد یا شیرخوار را زیاد بغل کنید، نتوانید به روشی دیگر، او را بخوابانید. اما در ماه‌های اول تولد، باید همیشه و با صبر و حوصله، نیازهای کودکتان را برآورده سازید تا با شما، دلبستگی ایمن ایجاد کند.

بعضی از والدین اعتقاد دارند که غذاخوردن، خوابیدن و بازی‌کردن کودک باید طبق یک‌روال ساده و منعطف صورت گیرد تا فرزندشان آرامش و اطمینان خاطر داشته باشد. برخی دیگر نیز بر این باورند که بهتر است به‌جای یک‌روال روتین، به‌خصوص در ماه‌های اول تولد، برنامه‌ای منعطف برای فرزندشان داشته باشند.

کودکان از سن ۱۲ ماهگی می‌توانند تا حدی بر رفتار خود، کنترل داشته باشند. این دوران، فرصتی مناسب برای شروع ایجاد محدودیت‌هایی اندک برای کودکتان است تا زیربنای رفتاری مثبت او در آینده شکل گیرد.

خوابیدن کودک

اگر نگران هستید که توجه بیش از حد به نوزاد – به‌خصوص زمانی که بی‌­قراری می‌­کند – باعث بغلی شدن او می‌شود، بهتر است از وضعیت خواب کودکتان اطلاع داشته باشید.

اگرچه نوزادان به طور متوسط ۱۶ ساعت از شبانه‌روز را در خواب هستند، اما کودک شما ممکن است این ۱۶ ساعت را به‌صورت چرت‌های کوتاه بخوابد. در اولین هفته‌های تولد که شما و نوزادتان در حال شناخت یکدیگر هستید، برای آرام‌کردن کودک از روش‌هایی استفاده کنید که بتواند مدت‌زمان طولانی‌تری بخوابد.

شیر خوردن کودک

چنان چه احساس می‌کنید فرزند نوزاد یا شیرخوارتان همیشه هنگام گرسنگی گریه می‌کند، احتمالاً درست فکر می‌کنید!

نوزادان در روزهای اول تولد باید هر ۲-۴ ساعت شیر بخورند. پاسخ‌دادن و برآوردن نیازهای نوزاد مهم‌ترین مسئله است. بهتر است بدانید که نوزادان در اولین هفته‌های زندگی، الگوی مشخصی برای درخواست غذا دارند. آن‌ها یاد می‌گیرند که باید روزها، بیشترین مقدار شیر را بخورند. سعی کنید در فضایی آرام و شاد به کودکتان شیر دهید تا پیوند عاطفی عمیق‌تر و رابطه‌ای گرم و صمیمی میان شما و او شکل گیرد؛ این پیوند عاطفی برای رشد و تکامل نوزاد، بسیار حیاتی است.

 

مراقبت از نوزاد در چهار هفتۀ اول زندگی، امری بسیار مهم و حیاتی است. وجود کودکی که تازه چشم به جهان گشوده، سراسر ظرافت و حساسیت است و مراقبت‌های خاص خود را می‌طلبد. پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به وب‌سایت بهداشت تی‌وی و تماشای دوره قدم نو رسیده مبارک، ضمن تامین آرامش نوزاد دلبندتان، خود را برای رویارویی با چالش‌های این دوران، آماده نمایید.

گردآورنده
ملیحه ملایی، سردبیر و سرپرست تیم مترجمان
مشاهده بیشتر

تیم تحریریه

بهداشت تی‌وی حامی سلامت جامعه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107