بارداری

رابطۀ زناشویی در دوران بارداری

آنچه پدران دربارۀ رابطۀ زناشویی در دوران بارداری باید بدانند!

کیفیت رابطۀ زناشویی در دوران بارداری ممکن است نسبت به قبل از این دوران، تغییر کند. قانون طلایی برای داشتن رابطۀ زناشویی در دوران بارداری این است که اگر همسرتان مشکل خاصی ندارد و هر دوی شما تمایل دارید، می­‌توانید این کار را انجام دهید. اما بیشتر مردان اظهار می‌کنند که رابطۀ زناشویی آن­‌ها در دوران بارداری همسرشان، کمتر از قبل می­‌شود.

رابطۀ زناشویی در سه ماه اول بارداری

در ماه‌­های اول بارداری ممکن است همسرتان با عوارضی مانند حالت تهوع و خستگی مواجه باشد و درنتیجه میلی به نزدیکی نداشته باشد. اگر شرایط جسمی همسرتان را درک کنید، راحت‌­تر می‌­توانید با بی­‌میلی او نسبت به رابطۀ زناشویی کنار بیایید. درد و تورم سینه‌­ها دلایل دیگری هستند که احتمالاً بر بی­‌میلی همسرتان تأثیر می‌گذارند.

رابطۀ زناشویی کمتر، ماساژ و نوازش بیشتر

درصورتی‌­که شما و همسرتان پیش از بارداری، بیشتر مواقع با هم نزدیکی داشتید و با بارداری همسرتان، ناگهان این کار کمتر یا متوقف شده است، احتمالاً احساس سرخوردگی یا ناراحتی به شما دست می­‌دهد. البته شاید هم با این مسئله کنار بیایید.

درهرحال، نه‌تنها اجازه ندهید این امر اختلالی در رابطۀ مشترکتان ایجاد کند، بلکه بهتر است بر تقویت رابطۀ خود نیز تمرکز داشته باشید.

**اگر پزشک، رابطۀ زناشویی را منع کرده است و یا هر دوی شما تمایلی به انجام این کار ندارید، باز هم می‌­توانید به روش­‌های دیگر به هم نزدیک شوید و نیازهای یکدیگر را با کارهایی مانند بغل‌کردن، بوسیدن، نوازش و ماساژ برطرف کنید.

رابطۀ زناشویی و تمایلات جنسی در سه ماه دوم بارداری

در سه ماه دوم بارداری ممکن است همسرتان انرژی و تمایل بیشتری به رابطۀ زناشویی داشته باشد.

علائم اولیۀ بارداری مانند حالت تهوع، خستگی و حساسیت سینه­‌ها معمولاً در سه ماه دوم بارداری بهبود پیدا می‌­کنند. تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون خصوصاً در واژن به زن کمک می‌کنند تا بهتر به ارگاسم برسد.

البته باید بدانید که ممکن است تمایل همسرتان به برقراری رابطۀ زناشویی کم شود که مسئله‌ای طبیعی است.

بعلاوه، در دوران بارداری، بدن همسرتان همواره در حال تغییر است. هنگام نزدیکی اجازه دهید همسرتان در پوزیشنی قرار گیرد که راحت‌­تر است و بیشتر لذت می‌­برد.

رابطۀ زناشویی در سه ماه سوم بارداری

در ماه‌های آخر بارداری شاید نگران باشید که نزدیکی به جنین آسیب می­‌رساند. اما باتوجه‌­به اینکه جنین در کیسۀ آمنیوتیک قرار دارد، پس خیالتان راحت باشد که هیچ آسیبی به جنین وارد نمی‌­شود.

درصورتی‌که همسرتان در دوران بارداری مشکل خاصی ندارد و هر دوی شما تمایل به نزدیکی دارید، در ماه‌های آخر بارداری می­توانید رابطۀ زناشویی داشته باشید. اما به­‌طورکلی، زنان در سه ماه سوم بارداری، به دلیل بزرگ­‌شدن شکم، معمولاً تمایل کمتری به رابطۀ زناشویی دارند.

اگر همسرتان در دوران بارداری، خونریزی دارد، آن را با پزشک، ماما یا متخصص زنان و زایمان در میان بگذارید. این متخصصان، مشکل همسرتان را بررسی می­‌کنند و دربارۀ ایمن بودن یا ضرر نزدیکی برای مادر و جنین، شما را آگاه می‌­سازند.

احساس همسرتان نسبت به رابطۀ زناشویی

داشتن رابطۀ زناشویی در دوران بارداری مستلزم فعالیت جسمی همسرتان است.

ازآنجایی‌که شکم همسرتان در حال بزرگ‌شدن است، باید خلاقیت به خرج دهید و پوزیشن‌های مختلف را تجربه کنید. اما اگر همسرتان دوقلو، سه‌قلو یا چندقلو باردار است، شاید به دلیل بزرگ‌بودن بیش از حد شکم نتواند نزدیکی داشته باشد. زنان در دوران بارداری اغلب به‌شدت احساس خستگی می‌کنند که این خود، دلیل دیگری برای عدم تمایل آن‌ها به نزدیکی است.

همچنین، ممکن است علاقه و اشتیاق همسرتان به رابطۀ زناشویی کمتر از قبل شود و یا به دلیل نزدیک شدن به زمان تولد نوزاد، استرس داشته باشد. در این شرایط، ممکن است تعریف و تمجید کردن یا گفتن جملات محبت‌آمیز، هیچ تغییری در احساسات همسرتان ایجاد نکنند و تمایلات جنسی او را افزایش ندهند.

به‌طورکلی، توصیه می‌کنیم در دوران بارداری:

  • سعی کنید ابتدا نیازهای همسرتان را برآورده سازید و شرایط روحی و جسمی او را درک کنید. همسرتان ممکن است به‌خطر حالت تهوع، استفراغ، درد و تورم سینه­ها تمایلی به برقراری رابطۀ زناشویی نداشته باشد.
  • دربارۀ سرکوب نیاز جنسی خود با همسرتان صحبت کنید، بنابراین، یکدیگر را بهتر درک خواهید کرد.
  • صبور باشید و باوجودآنکه، عدم برقراری رابطۀ زناشویی ممکن است باعث سرخوردگی و ناراحتی شما شود، اما باید بدانید که این وضعیت همیشگی نیست.
  • باهم بررسی کنید و ببینید که انجام چه‌کارهایی باعث ایجاد حس خوب در شما و همسرتان می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب‌سایت بهداشت تی‌وی مراجعه فرمایید و با تماشای دوره مشکلات شایع در دوران بارداری، پاسخ سوالات رایج خود در دوران بارداری را به‌صورت غیرحضوری دریافت کنید.

گردآورنده
ملیحه ملایی، سردبیر و سرپرست تیم مترجمان
مشاهده بیشتر

تیم تحریریه

بهداشت تی‌وی حامی سلامت جامعه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107