بارداری

سفر در دوران بارداری

در دوران بارداری با خیال راحت به مسافرت بروید!

مسافرت در دوران بارداری، یکی از چالش‌های خانم‌های باردار است. اما با رعایت برخی نکات می‌توانید با خیال راحت در این دوران سفر کنید.

قبل از سفر، از امکانات بهداشتی در مقصد موردنظرتان اطلاعاتی کسب کنید تا در صورت نیاز به مراقبت‌های فوری بتوانید از آن‌ها بهره‌مند شوید. همچنین، توصیه می‌کنیم سوابق پزشکی بارداری و زایمان قبلی خود را همراه داشته باشید تا در صورت لزوم بتوانید اطلاعات مربوطه را به پزشکان ارائه دهید.

مطمئن شوید که بیمه مسافرتی‌تان هرگونه خدمات احتمالی مانند مراقبت‌های پزشکی مرتبط با بارداری، زایمان و زایمان زودرس را پوشش می‌دهد.

از ماه چندم بارداری می‌توانید سفر کنید؟

در ۱۲ هفته اول بارداری که اغلب دچار حالت تهوع و استفراغ هستید و عموماً احساس خستگی می‌کنید، بهتر است به مسافرت نروید. فرقی نمی‌کند که در سفر باشید یا در خانه، درهرحال، خطر سقط‌جنین نیز در ۳ ماه اول بارداری بیشتر است.

سفرکردن در ماه‌های آخر بارداری ممکن است برایتان خسته‌کننده و آزاردهنده باشد. به همین دلیل، بهترین زمان سفر برای بسیاری از زنان باردار، اواسط بارداری یعنی بین ماه‌های چهارم تا ششم است.

سفر هوایی در بارداری

در دوران بارداری، مسافرت با هواپیما برای خودتان و کودکتان خطری ندارد، اما قبل از سفر، دربارۀ مشکلات و بیماری‌ها یا عوارض بارداری با ماما یا پزشک خود صحبت کنید.

به احتمال زیاد، زمان زایمان شما بعد از هفتۀ ۳۷ بارداری است (البته اگر دوقلو باردار هستید، احتمالاً حدود هفتۀ ۳۲ بارداری زایمان می‌کنید). ازاین‌رو، بعضی از شرکت‌های هواپیمایی تا پایان بارداری اجازه پرواز به شما نمی‌دهند. به همین دلیل، باید قوانین شرکت هوایی موردنظر را بررسی کنید.

برخی از شرکت‌های هواپیمایی ممکن است بعد از هفتۀ ۲۸ بارداری، نامه‌ای از ماما یا پزشکتان بخواهند که تاریخ زایمان شما را در آن درج و تأیید کند که مسافرت خطری برایتان ندارد.

بعلاوه، باید بدانید که احتمال لخته‌شدن خون (ترومبوز ورید عمقی (DVT)) در سفرهای طولانی‌مدت (بیش از ۴ ساعت) وجود دارد. هنگام سفر با هواپیما، مقدار زیادی آب بنوشید و مرتب – هر ۳۰ دقیقه یک‌بار یا بیشتر – از جایتان بلند شوید و حرکت کنید. می‌توانید یک جفت جوراب فشرده بلند یا ساپورت تهیه کنید و بپوشید تا ورم پاهایتان کمتر شود.

تزریق واکسن سفر

توصیه می‌کنیم در دوران بارداری از تزریق واکسن‌هایی که با باکتری‌ها یا ویروس‌های زنده تولید می‌شوند، خودداری نمایید. چراکه ممکن است به جنین آسیب برسانند.

اما اگر خطر ابتلا به عفونت بیشتر از خطر واکسیناسیون باشد، ممکن است نیاز باشد بعضی از این واکسن‌ها را تزریق کنید. حتماً قبل از سفر دربارۀ واکسیناسیون سفر از پزشک یا ماما سؤال کنید. تزریق واکسن‌های غیرفعال شده در دوران بارداری، موردی ندارد و ایمن است.

دقت کنید که قبل از سفر، خطرات کشور مقصد را بررسی و ارزیابی کنید.

سفر زمینی در دوران بارداری

توصیه می‌کنیم در این دوران از سفرهای طولانی با ماشین خودداری کنید. اما اگر مجبور به سفر هستید، حتماً در فواصل کوتاه ماشین را متوقف کنید، از ماشین پیاده شوید، کششی به بدنتان بدهید، کمی راه بروید و به‌طورکلی، تحرکی داشته باشید.

همچنین، می‌توانید تمریناتی مانند خم‌کردن و چرخاندن پاها و تکان‌دادن انگشتان پا را در ماشین انجام دهید (البته زمانی که رانندگی نمی‌کنید). به‌این‌ترتیب، خون در پاهایتان جریان پیدا می‌کند و هرگونه احساس گرفتگی یا درد کاهش می‌یابد. بعلاوه، پوشیدن جوراب فشرده در سفرهای طولانی با ماشین (بیش از ۴ ساعت)، جریان خون را در پاهایتان افزایش می‌دهد و از لخته‌شدن خون جلوگیری می‌کند.

خستگی و سرگیجه از عوارض شایع دوران بارداری هستند. پس هنگام سفر با ماشین، مرتب آب، چای، قهوه یا آب‌میوه بنوشید و مواد غذایی سالم و انرژی‌زا مانند میوه و آجیل، میل کنید.

مراقبت باشید هوا در ماشین جریان داشته باشد. هنگام بستن کمربند ایمنی، دقت کنید بند بالایی کمربند را از بین سینه‌ها و بند پایینی را از روی لگن و زیر برآمدگی شکمتان رد کنید نه از روی شکم.

تصادفات جاده‌ای از جمله شایع‌ترین علل آسیب زنان باردار محسوب می‌شوند. پس اگر مجبور هستید سفری طولانی داشته باشید، تنها سفر نکنید. بهتر است فردی همراهتان باشد تا او هم در رانندگی به شما کمک کند.

مصرف غذا و نوشیدنی در سفرهای خارجی

در سفرهای خارجی، مراقبت بیماری‌های منتقله از آب و غذا مانند دل‌پیچه و اسهال باشید. بعضی از داروهای درمان دل‌پیچه و اسهال را نباید در دوران بارداری مصرف کنید.

همیشه بررسی کنید آب شیر، آشامیدنی باشد. اگر مطمئن نیستید، آب‌معدنی بنوشید. در صورت ابتلا به بیماری، بدنتان را هیدراته نگه دارید. ضمناً سعی کنید حتی اگر هم میل ندارید، برای حفظ سلامت کودکتان، غذایتان را میل کنید.

همچنین، فیلم آموزشی سفر به دوران بارداری بدون نگرانی را در وب‌سایت بهداشت تی‌وی تماشا کنید تا اطلاعات بیشتری پیرامون نگرانی‌های رایج این دوران و نحوۀ غلبه بر آن‌ها به دست آورید.

مشاهده بیشتر

تیم تحریریه

بهداشت تی‌وی حامی سلامت جامعه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107