مادران و رابطۀ زناشویی در دوران بارداری
نکاتی برای خانمها پیرامون رابطۀ زناشویی در دوران بارداری

در دوران بارداری، هورمونها و جریان خون اضافی در اندام تناسلی موجب میشوند تا از رابطۀ زناشویی بیشتر لذت ببرید. اما مشکلاتی مانند درد سینهها و حالت تهوع و همینطور بزرگشدن شکم ممکن است نزدیکی را برایتان ناخوشایند سازند.
همچنین، ممکن است حین رابطه یا بلافاصله بعد از آن دچار انقباضات و گرفتگیهای خفیفی در ناحیۀ شکم شوید. این گرفتگیها اغلب به دلیل انقباض عضلات رحم حین ارگاسم رخ میدهند. هورمونهایی که در منی مرد وجود دارند، میتوانند باعث تشدید این گرفتگیها شوند.
اگر در حین رابطه یا بعد از آن دچار گرفتگی شُدید، دوش آب گرم بگیرید.
چنان چه پزشک، رابطۀ زناشویی را منع کرده است و یا تمایلی به انجام این کار ندارید، باز هم میتوانید به همسرتان نزدیک شوید و نیازهای یکدیگر را برطرف کنید؛ یکدیگر را بغل کنید، ببوسید، نوازش کنید یا ماساژ دهید.
آیا داشتن رابطۀ زناشویی در دوران بارداری خطرناک است؟
اگر در دوران بارداری عارضه یا مشکل خاصی ندارید، نزدیکی و ارگاسم هیچ خطری ندارد. همچنین اگر نگران هستید که این کار به جنین آسیب میرساند، باید بدانید که اینطور نیست؛ چون جنین در کیسۀ آمنیوتیک بهخوبی محافظت و نگهداری میشود، پس اطمینان داشته باشید که هیچ آسیبی نمیبیند.
در شرایط زیر، داشتن رابطۀ زناشویی در دوران بارداری خطرناک است:
- مشاهدۀ علائم احتمالی سقطجنین یا زایمان زودرس
- سابقۀ ضعف دهانۀ رحم
- سابقۀ درد یا گرفتگی شدید در شکم
- وجود جفت سرراهی یا پلاسنتا پرویا (Placenta praevia) (یکی از عوارض نادر دوران بارداری است که جفت در بخش تحتانی رحم یا روی دهانۀ رحم قرار میگیرد. این عارضه موجب میشود که مادر نتواند جنین را به روش طبیعی به دنیا بیاورد و باید زایمان سزارین داشته باشد. اگر این عارضه خفیف باشد، دهانۀ رحم کمی بسته میشود و اگر شدید باشد، دهانۀ رحم به طور کامل بسته خواهد شد.)
- خونریزی واژینال یا خونریزی که متوقف شده است، اما علت آن معلوم نیست.
- احساس پارگی کیسۀ آب
اگر دچار عوارض بارداری هستید و یا برای داشتن رابطۀ زناشویی تردید دارید، با متخصص زنان و زایمان یا ماما، مشورت کنید.
نزدیکی در دوران بارداری در چه صورت نگرانکننده است؟
درصورتیکه بعد از رابطۀ زناشویی، هریک از مشکلات زیر را مشاهده کردید، هرچه سریعتر با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید:
- گرفتگی و انقباض شدید شکمی که بدتر و منظمتر شده است.
- خونریزی
- درد شدید شکم
- تب یا لرز
خروج ترشحات غیرطبیعی از واژن که شکل و بوی متفاوتی دارد.
مادر عزیز و گرامی،
برای اینکه بتوانید دوران بارداری را به سلامت و با کمترین مشکلات، پشتسر بگذارید، پیشنهاد میکنیم به وبسایت بهداشت تیوی مراجعه فرمایید و ویدئوهای آموزشی دوره مجازی آمادگی برای زایمان را مشاهده نمایید. امیدواریم بارداری و زایمانی خوشایند را تجربه کنید.