بارداری

خطرات یوگای داغ در بارداری

تمرین یوگای داغ در دوران بارداری، چه مضراتی برای مادر و جنین دارد؟

یوگای داغ در بارداری مبحثی چالش‌برانگیز در میان کارشناسان سلامت مادران باردار و مربیان یوگا تلقی می‌شود. در بیشتر موارد، کارشناسان توصیه می‌کنند تاحدامکان جوانب احتیاط را رعایت کنید و از انجام یوگای داغ در بارداری بپرهیزید.

اینکه تصمیم بگیرید فعالیتی با خطرات احتمالی مانند یوگای داغ را در دوران بارداری کنار بگذارید، اصلاً تصمیم بدی نیست. اما بعضی از خانم‌ها ممکن است پس از مشورت با متخصص زنان و زایمان و ایجاد برخی تغییرات بتوانند به تمرین یوگای داغ ادامه دهند.

اگر قبل از بارداری به طور منظم یوگای داغ انجام می‌دادید، ممکن است ادامه آن در دوران بارداری، خطری برایتان نداشته باشد. اما آگاهی از خطرات احتمالی و توجه به توصیه‌های متخصص به شما کمک می‌کنند تا بهترین تصمیم را برای خودتان و کودکتان بگیرید.

خطرات یوگای داغ در بارداری

در دوران بارداری، حفظ سلامت خودتان و کودکتان دلبندتان، مهم‌ترین مسئله است. اگر به‌تازگی باردار شده‌اید و اخیراً تصمیم گرفته‌اید یوگای داغ انجام دهید، بهترین کار این است که به توصیه‌های مربیان یوگا و کارشناسان سلامت مادران باردار توجه فرمایید و یوگای داغ را تا بعد از زایمان به تعویق اندازید.

عدم آگاهی از فرایند انجام یوگای داغ – مانند نحوۀ تنظیم دمای بدن و تغییر وضعیت‌های یوگا – می‌تواند احتمال آسیب مادر یا کودک را افزایش دهد.

خطرات این تمرین

  • دمای اتاق‌های مخصوص یوگای داغ بین ۳۲ تا ۴۲ درجه سانتی‌گراد است، بنابراین احتمال آن زیاد است که افراد حاضر در اتاق دچار کم‌آبی شوند و دمای بدنشان به‌شدت افزایش یابد.
  • بالارفتن شدید دمای بدن مادر در سه ماه اول بارداری – یعنی اگر دمای بدنتان طی ۱۰ دقیقه به بالای ۳۹ درجه برسد – می‌تواند باعث نقص لوله عصبی و سقط‌جنین شود.
  • در دوران بارداری، عضلات و تاندون‌های بدنتان به دلیل تحمل وزن اضافی، شل و سست می‌شوند. به همین دلیل، احتمال آسیب‌دیدگی در کلاس یوگای داغ افزایش می‌یابد چراکه گرما نیز انعطاف‌پذیری بدن را بیشتر می‌کند.
  • در سه ماه اول بارداری، ترشح هورمون پروژسترون، دیواره رگ‌های خونی را شل می‌کند و درنتیجه، دچار افت فشارخون می‌شوید. حالا اگر در معرض حرارت شدید قرار بگیرید، ممکن است دچار سرگیجه شوید و غش کنید.

اگر در یوگا تازه‌کار هستید، توصیه می‌کنیم در کلاس‌های یوگای سنتی (با حرکات اصلاحی) یا یوگا بارداری شرکت کنید.

یوگا بارداری، انتخابی ایمن‌تر است!

تمرین یوگا بارداری همراه با یک مربی حرفه‌ای و باتجربه، فعالیتی بسیار عالی برای برآوردن نیازهای جسمی، عاطفی، روحی و روانی دوران بارداری محسوب می‌شود.

بارداری، فرصت بسیار خوبی برای پرورش روح و واکاوی درونی است. ازاین‌رو، یوگا بارداری یکی از بهترین فعالیت‌ها برای حصول این هدف است. اما به‌شدت توصیه می‌کنیم در کلاس‌های یوگا بارداری شرکت کنید که در اتاقی با دمای معمولی انجام می‌شوند.

باوجودآنکه به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنیم در دوران بارداری در کلاس یوگای داغ شرکت نمایید، اما افرادی که یوگای داغ را برای مدتی طولانی تمرین کرده‌اند، احتمالاً می‌توانند آن را در دوران بارداری نیز ادامه دهند (البته با کمی اصلاحات، زیر نظر مربی رسمی یوگا و با عمل به توصیه‌های پزشک یا ماما).

همچنین، توجه داشتید که حتی اگر به‌صورت حرفه‌ای یوگای داغ را انجام دهید، برخی از شایع‌ترین عوارض بارداری مانند حالت تهوع ممکن است تغییراتی در روند انجام حرکات ایجاد کنند.

بدین سبب، یوگا بارداری، جایگزین خوبی برای پرورش روح و مراقبت از بدن تلقی می‌شود که در حال تغییر و رشد است.

انرژی‌بخش است!

چنان چه تصمیم دارید یوگای داغ را موقتاً کنار بگذارید، اما همچنان می‌خواهید فعالیت بدنی داشته باشید، نگران نباشید. بسیاری از وضعیت‌های یوگای سنتی یا یوگا بارداری را می‌توانید انجام دهید که مشکلی برایتان ایجاد نمی‌کنند. مثلاً سیکل سلام بر خورشید و وضعیت‌های جنگجو مناسب افرادی هستند که به دنبال انجام تمریناتی پویاتر (دینامیک) و پر انرژی ترند.

تصمیم دارید یوگای داغ را در بارداری ادامه دهید!

اگر شرایط زیر را دارید و با پزشک یا مامای خود مشورت کرده‌اید، می‌توانید یوگای داغ را با خیال راحت در دوران بارداری ادامه دهید:

  • قبل از بارداری، یوگای داغ را انجام می‌دادید.
  • بارداری کم خطری را تجربه می‌کنید و هیچ بیماری ندارید.
  • می‌دانید چگونه حرکات را بر اساس شرایط و وضعیت بدنتان، تغییر دهید.

یوگای داغ با فواید بسیاری مانند کاهش استرس، بهبود تون عضلانی و افزایش جریان خون در دست‌وپا همراه است. تداوم و استمرار در انجام این تمرینات در بهبود سلامت جسمی، روحی و عاطفی شما تأثیر به‌سزایی دارد.

برای تغییر حرکات یوگا بر اساس وضعیت بدنتان می‌توانید مثلاً به‌جای وضعیت‌های خم به جلو، حرکت مالاسانا (اسکوات/ چمباتمه) را انجام دهید و از حرکات پیچشی شدید و تمرینات مربوط به عضلات مرکزی بدن خودداری نمایید.

اگرچه تمرین یوگای داغ در بارداری ممکن است به شما کمک کند با بدنتان هماهنگ‌تر شوید، اما در ماه‌های آخر بارداری به دلیل بزرگ‌شدن شکم، احتمالاً مجبور می‌شوید سرعت انجام تمرینات را کم کنید و با سرعت خودتان پیش بروید.

نکاتی برای تمرین یوگای داغ

چنان چه تمایل دارید تمرین یوگای داغ را در دوران بارداری نیز ادامه دهید، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • بدنتان را هیدراته نگه دارید. قبل از شروع کلاس، در حین انجام تمرینات و بعد از آن، مقدار زیادی آب بنوشید.
  • به بدنتان گوش دهید و هر چه‌قدر نیاز دارید، استراحت کنید.
  • تمرینات وینیاسا/ فلو (vinyasa/flow) را با سرعت کم و در مکانی با دمای کمتر از ۳۴ درجه سانتی‌گراد انجام دهید.

همچنین، اگر از ادامۀ تمرینات یوگای داغ اطمینان دارید، حتماً خطرات و توصیه‌های کارشناسان خبره را در نظر بگیرید. در دوران بارداری، حفظ سلامت جسم و روح خودتان و کودکتان بسیار حائز اهمیت است. پس حتماً قبل از هر تصمیمی با پزشک، ماما و مربی یوگای خود مشورت کنید تا بتوانید این دوران را به‌سلامت و با اطمینان خاطر سپری نمایید. ضمن اینکه می‌توانید تمریناتی سبک‌تر و مناسب دوران بارداری را انجام دهید که در دورۀ آموزش‌های دوران بارداری و آمادگی برای زایمان در وب‌سایت بهداشت تی‌وی ارائه شده‌اند.

مشاهده بیشتر

تیم تحریریه

بهداشت تی‌وی حامی سلامت جامعه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/magbehda/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107